top of page

Engelsk Bulldog

Generelt: En Engelsk Bulldog er en hund som i bogstavlig forstand trumler en ned...den vader ind i en med store træsko på og man kan ikke andet end at elske den og dens personlighed.
Den Engelske Bulldog betegnes som en selskabhund, selvom den ikke tilhøre gr. af selskabshunde(FCI). Det er en race som egner sig formidabelt som "familiehund". Den er glad og livlig og så elsker den menneskelig kontakt.
Den Engelske Bulldog er en meget social hund som elsker samvær med mennesker og andre hunde og på den baggrund egner den sig ikke til at være afskåret for kontakt til sit menneske i længere tid ad gangen. Den er yderst hengiven overfor sin ejer og familie og sætter stor pris på megen kontakt samt kropskontakt.
 
Den nyder at blive mentalt udfordret i form af træning(kontakt og samarbejdsøvelser, problemløsning, næsearbejde osv.) eller anden form for træning. Den Engelske Bulldog kan være yderst samarbejdende, hvis blot ejeren forstår at finde den rette motivation og belønning. Selvom den Engelske Bulldog nyder aktivitet, går den ikke af vejen for at sove til langt op af formiddagen eller at snuppe sig en dag på sofaen.

Den Engelske Bulldog elsker samvær og leg med andre hunde.
Den Englske bulldog er meget fysiske og bruger meget lyde når de leger med andre hunde, dette kan misforståes af andre hunde samt ejere, så det er noget man skal være obs. På i mødet med disse.
 
Den kan sagtens lære at omgås andre dyr, hvis blot man socialisere den til det.
Bl.a. pga. dens mentale  og fysiske egenskaber egner den sig godt til familie/børnefamiliehund.
En Engelsk Bulldog er fysisk og mentalt færdig modnet ca. omkring 2-3 års alderen.
De kan udvikle eget køns aggression efter kønsmodningen, hvilket man skal have i tankerne ved social omgang med andre hunde, samt ved anskaffelse af endnu en Engelsk Bulldog/anden race til sit hjem.
 
Det anbefales KUN at købe Engelsk Bulldog med DKK eller anden FCI anerkendt stamtavle og efter dokumenteret sundhedsundersøgte forældre..


Engelsk Bulldog Standard
Her kan du læse om racestandarden for Engelsk Bulldog, ifølge FCI..
 
Standarden kan fortolkes på mange måder, jeg mener personligt at vi skal tilbage til rødderne, der hvor funktion var det primære...
Læs standarden her
bottom of page