top of page

Mastino Napoletano

​Jeg vil her fortælle om racen Mastino Napoletano(Beskrivelsen er general og bygger på egne erfaringer og div. bøger.).

Mastinoen er en æld gammel hunderace med en lang historie bag sig,den vil jeg ikke komme nærmere ind på her, men dens fortid som krig, kamp og vagthund kendertegner jo selvfølgelig nutidens races egenskaber.

Mastinoen er en stor og tung hund som KUN anbefales til erfarne hundeejer.Den kræver en kærlig og konsekvent opdragelse(positivt lederskab).Den er hengiven,kærlig og loyal overfor sin familie(er bedst med større børn pga. sin størrelse) og den følger dig gerne rundt i alle dagligdagens gøremål.
Mastinoen er ikke en hund for den sociale hundeejer, den har nok i at gå tur med ejeren.Man skal ikke have en Mastino, hvis man hader savl/snask eller syntes at et rent hjem er sagen.
Mastinoen er en selvstændig hund uden specielt hang til at samarbejde. Den skal ikke trænes i lang tid af gangen, men gerne mange gange af få min.(sportræning,søgning,problemløsning osv.er godt).Den har et stort territorieforsvar og en stor kropzone(som ikke skal overskrides af fremmede). Den er som regl ikke til fremmede hunde efter den er blevet kønsmoden. Den er kønsmoden ved ca. 9-12 mdr. alderen, mentalt færdigmoden ved ca. 2½ års alderen og fysisk færdigudviklet i 3 års alderen.
Mastinoen er en hund hvor det er UTROLIGT VIGTIGT at socialisere den som hvalp(positive oplevelser med andre mennesker,børn,hunde osv.) og resten af livet igennem skal man veligeholde socialiseringen. Det er ikke en hund som kræver masser af plads(bare den er mentalt stimuleret), men en hvis plads anbefales da den fylder godt i landskabet.
Det kan ikke anbefales at købe blandinger af denne race og slet ikke hunde uden FCI anderkendt stambog.Hvis man er interesseret i denne race kan man kontakte Dansk Molosserklub www.danskmolosserklub.dk og snakke med en racerepræsentant, man er også velkommen til at snakke med mig om mine oplevelser med racen.
bottom of page