top of page

​​Sundhed & Avl

Mastino Napolitano, Fransk Bulldog og Engelsk bulldog er nogle racer med mange sundhedmæssige problematikker og sygdomme, nogle er mere udbredt end andre, ligesom nogle har større konsekvenser for livskvaliteten end andre.
Med disse racer handler det deværre ikke om, OM de fejler noget, men om HVAD de fejler..
 
Du kan læse om de forskellige sygdomme og problematikker under sundhed hos den enkelte race.
​Der er der desvære ikke nogle avlsrestriktioner og direkte avlsstrategi for Fransk og Engelsk Bulldog, så jeg har selv valgt en strategi for disse racer.
Min avlsstrategi mht. sundhed er selvfølgelig ikke ens for alle mine racer, da de tros mange ligheder, dog er forskellige. Jeg tager udgangspunkt i HVOR de enkelte racer rent faktisk befinder sig sundhedsmæssigt og ikke hvor de BØR befinde sig...Der hvor de BØR befinde sig er mit mål. Men fælles for alle racerne er at jeg ligger vægt på at hundene kan reproducere sig selv dvs. parre og føde selv, kan de ikke det udgår de af avl, dette gælder også hunde som har luftvejs problemer, allergi eller andre hudlidelser. Mine hunde bliver udover et udvidet sundhedstjek, undersøgt for div. sygdomme og problematikker, for at få viden om hele hundens samlet egnethed vedr. avl. De sygdomme og problematikker som kan registreres hos DKK bliver det. Jeg vurdere selvfølgelig løbende mine hunde og deres egenthed mht. at indgå i avl. Jeg revidere også løbende min avlsstrategi i takt med at der kommer mere viden om div. sygdomme og problematikker.
Du kan under den enkelte hunds profil læse hvad jeg har valgt at undersøge for og har du evt. spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til mig..

 

bottom of page