top of page

Fransk Bulldog

Jeg vil her fortælle om racen Fransk Bulldog(Beskrivelsen er general og bygger på egne erfaringer og div. bøger.).

Generelt:
Den franske Bulldog er en selskabhund. Det er en race som egner sig formidabelt som "familiehund". Den er glad og livlig og så elsker den menneskelig kontakt.
Den franske Bulldog er en selskabs hund med alt hvad det indebærer, det er en meget social hund som elsker samvær med mennesker og andre hunde og på den baggrund egner den sig ikke til at være afskåret for kontakt til sit menneske i længere tid ad gangen. Den elsker at deltage i dagligdagens gøremål og ynder at være centrum for opmærksomhed, og er den ikke det skal den nok sørge for at blive det, på sin helt egen ”fransk klovne” manér. Den er yderst hengiven overfor sin ejer og familie og sætter stor pris på megen kontakt samt kropskontakt.
Det er en psykisk robust race, den er ikke nem at ”ryste”, den kan til tider være nærmest frygtløs. Den franske bulldogs er meget nysgerrig og opsøgende af natur. Det er meget livlig og glad race, og den har nærmest ingen selverkendelse mht. dens egen størrelse og dens egen formåen.
Den nyder at blive mentalt udfordret i form af træning(kontakt og samarbejdsøvelser, problemløsning, næsearbejde osv.) eller anden form for træning. Den franske bulldog kan være yderst samarbejdende, hvis blot ejeren forstår at finde den rette motivation og belønning. Selvom den franske bulldog nyder aktivitet, går den ikke af vejen for at sove til langt op af formiddagen eller at snuppe sig en dag på sofaen.
Den franske bulldog elsker samvær og leg med andre hunde.
Den kan godt lære at omgås andre dyr, hvis blot man socialisere den til det.
Bl.a. pga. dens mentale egenskaber egner den sig godt til familie/børnefamiliehund.
En Frank bulldog er fysisk og mentalt færdig modnet ca. omkring 2-3 års alderen.
Den Franske bulldog bliver tidligere kønsmoden, hvilket gør at man bør arbejde koncentreret på renlighedstræningen, for at opnå størst succes.
De kan udvikle eget køns aggression efter kønsmodningen, hvilket man skal have i tankerne ved social omgang med andre hunde, samt ved anskaffelse af endnu en franskbulldog/anden race til sit hjem.
Den franskebulldog har en meget ”direkte” og lidt pågående facon at antaste andre hunde på, hvilket godt kan føre til konflikter med andre hunde, noget man skal være obs. På i mødet med andre.
 
Standarden: Standarden kan fortolkes på mange måder, jeg mener personligt at vi skal tilbage til rødderne, der hvor funktion var det primære...

Det anbefales KUN at købe Fransk Bulldog med DKK eller anden FCI anerkendt stamtavle og efter  dokumenteret sundhedsundersøgte forældre..
bottom of page